NK schaken 2013 voor de allerjongsten


Zaterdag 15 juni werd in Roosendaal het Nederlands Kampioenschap schaken voor pupillen gehouden. In drie categorieën werd gestreden om een heuse nationale titel. De partijen waren zelfs live op internet te volgen: livechess.

In de F-categorie (kinderen geboren in 2004) ging  Lucas Nguyen van SSVB Klim-Op er met de trofee vandoor. Hij was de sterkste van 48 deelnemertjes uit het hele land. In de categorie H (geboren 2006) won Yichen Han van de Eindhovense Schaakvereniging / JSC De Pionier, die 31 concurrenten voor bleef.

Daniel Kutchoukov op het NK Schaken, terwijl zijn kleine broertje Thomas toekijkt.

Echt spektakel was te vinden in de G-categorie (geboren in 2005). Het was daar tot en met de laatste partij ongekend spannend. In deze groep werd Schaak Vereniging Almere vertegenwoordigd door het talent Daniel Kutchoukov, die in dit ijzersterke veld uitstekend van zich afbeet. En dat terwijl hij de avond ervoor ziek was geworden en met koorts achter het bord zat! Met 5 punten uit 7 partijen en een 8e plaats mag hij heel tevreden zijn. Temeer daar hij met een beetje meer precisie had kunnen winnen in zijn partij tegen Khoi Pham van VAS, de uiteindelijke winnaar van deze categorie. In deze geweldige partij was hij dicht bij de winst, maar Khoi wist na een fout van Daniel knap de winst naar zich toe te trekken met een mat in 2. Je kunt de partij hieronder naspelen.


Bij de meisjes in groep G won Kavya Raulji van SHTV / Bobby Fisher en die kennen we natuurlijk nog van de Schaak Vereniging Almere. Het is goed om te zien dat zij na haar verhuizing gewoon is doorgegaan met winnen! Voor een uitgebreid verslag  kun je hier terecht op de site van de schaakbond . 

Alle uitslagen en eindstanden kun je  hier terug vinden.

 

  ( ) -   ( )
  ( )

Download games
ChessTempo PGN Viewer